Jeg har besluttet, at jeg vil skrive en bog.

Titlen på bogen er ikke besluttet, men arbejdstitlen bliver: Danskernes Sidste Dage.

Jeg overvejede at kalde den “Helvede” efter første del af Den Guddommelige Komedie (Dante), men da kun brøkdel af læserne formentlig ville forstå eller se den henvisning, så valgte jeg i stedet et mere forståeligt navn.

Det har været mit problem gennem hele livet. Den omvendte Dunning–Kruger effekt: Jeg tror, at andre mennesker er langt mere begavede og vidende, end de rent faktisk er. Det er i sandhed en tragisk situation at leve i. Dette sammenholdt med Kundskabens Forbandelse gør, at jeg har haft det svært.

Et andet stort problem er, at jeg er meget ærlig. Hvis man er meget ærlig risikerer man ofte, at man siger eller skriver noget, som folk ikke vil høre eller vide. Ingen mennesker har lyst til at få at vide, at de er ubegavede eller moralsk anløbne.

Jeg har tænkt mig løbende at offentliggøre dele af udkast til bogen. Det er der flere grunde til. Det er nemmere for folk at læse kortere tekster end at skulle give sig i kast med en lang bog. De fleste mennesker gider ikke længere læse en bog – desto mindre at købe en bog. Efterhånden glemmer man, at rigtigt mange mennesker ikke er særligt gode til at læse. Derfor giver det også mening, at jeg lægger podcasts ud, hvor jeg læser op af teksterne til bogen. Så får så mange danskere som muligt mulighed for at sætte sig ind i, hvad jeg har at fortælle.

Den afgørende årsag til er dog en anden: Måske bliver jeg dræbt, inden bogen er færdig! Det håber jeg sandelig ikke, og jeg håber, at jeg om 50 år kan se tilbage på bogen som den første af mange litterære succeser fra min hånd. Imidlertid er rettidig omhu et mantra, som for få danskere holder i hævn i disse tider. Så jeg må forberede for det værste. I det mindste vil eftertiden så få mulighed for at læse nogle af mine tanker i denne blog, hvis det ender med, at det værste skulle ske, og bogen ikke når sin udgivelse.

En ven sagde til mig for nylig, at jeg burde skrive en bog og mit liv: Du lever et spændende liv, sagde han: Det vil folk gerne læse om!